Az ánizs a mediterrán íze. Ételben is, italban is. Épp ezért nálunk inkább kuriózum, mint a mindennapok része. De azért egy nyári naplemente egy pohár Ricard-al a kézben...ki kell próbálni!
TovábbVermut, de nem csak vermut. Az alap: bor; az erősítés: párlat; az ízesítés: egyedi.
TovábbJerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda és El Puerto de Santa María. A "Sherry-háromszög". Itt készül a híres, spanyol "erősített bor".
TovábbA cseh patikus, az angol orvos és a német beteg Karlovy Vary-ban találkozott...1805-ben.
TovábbFrancia boraperitif...mert nem csak Champagne van Franciaországban, meg Cognac, meg Armagnac...
TovábbVan a "Marseilles-i napsütés" (Ricard), a "párizsi délután" (Pernod) és a "zöld tündér" (Pernod Absinthe)
Tovább