12. Bitter, Aperitif

12/1. Bitters

Bitterek, gyomorkeserűk, keserűlikőrök, gyógynövénylikőrök...ilyesmik.

Tovább

12/2. Ánizs, abszint, pastis

Az ánizs a mediterrán íze. Ételben is, italban is. Épp ezért nálunk inkább kuriózum, mint a mindennapok része. De azért egy nyári naplemente egy pohár Ricard-al a kézben...ki kell próbálni!

Tovább

12/3. Boraperitif

Vermut, de nem csak vermut. Az alap: bor; az erősítés: párlat; az ízesítés: egyedi.

Tovább

12/4. Sherry

Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda és El Puerto de Santa María. A "Sherry-háromszög". Itt készül a híres, spanyol "erősített bor".

Tovább

12/5. Becherovka

A cseh patikus, az angol orvos és a német beteg Karlovy Vary-ban találkozott...1805-ben.

Tovább

12/6. Lillet

Francia boraperitif...mert nem csak Champagne van Franciaországban, meg Cognac, meg Armagnac...

Tovább

12/7. Ricard és Pernod

Van a "Marseilles-i napsütés" (Ricard), a "párizsi délután" (Pernod) és a "zöld tündér" (Pernod Absinthe)

Tovább

12/8. Ramazzotti

Amaro Ramazzotti (a keserűlikőr) és Sambuca Ramazzotti (az ánizslikőr)

Tovább